Radni sastanak župana s gradonačelnicima i načelnicima općina

Načelnik Općine Hrvatska Dubica Tomislav Mateljak sudjelovao je na sastanku župana Sisačko-moslavačke županije Ive Žinića sa gradonačelnicima i načelnicima općina koji je u petak, 4. ožujka 2016. godine, održan u restoranu „Petrova Gora“ Top Termi Topusko.

 

Tema sastanka bila je suradnja na aktualnim projektima i mogućnosti novih ulaganja i projekata na području Sisačko-moslavačke županije.
Nakon uvodne riječi župana Ive Žinića, uz kojega su sastanku nazočile i predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić i zamjenica župana Anita Sinjeri-Ibrišević, sudionici su mogli pratiti cijelu seriju predstavljanja: prezentaciju „Smart City“ projekata Filipa Krstića iz Hrvatskog Telecoma i prezentaciju tvrtke DOK-ING Vjekoslava Majetića. Nakon toga je direktor SIMORA-e, županijske razvojne agencije, Mario Čelan govorio o mjerama ruralnog razvoja, pripremi projekata s građevinskom dozvolom, projektu „Kupujmo lokalno“ i novoj Strategiji razvoja Sisačko-moslavačke županije.
Okupljeni u Topuskom pratili su predstavljanje informacija o programu zajedničkog financiranja obnove županijskih i lokalnih cesta u 2016. godini ravnatelja ŽUC-a Stipe Šapine, predstavljanje podataka o otpadu i gospodarenju otpadom pročelnice Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Blanke Bobetko Majstorović, predstavljanje projekata Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport pročelnika Darjana Vlahova, te Zavoda za hitnu medicinu SMŽ i Zavoda za javno zdravstvo SMŽ, koja su odradili ravnatelji dr. Tomislav Fabijanić i dr. Inoslav Brkić.
Gradonačelnici i načelnici općina imali su i prigodu za raspravu, tijekom koje su mogli specifične probleme svojih sredina predstaviti županu i kolegama.

Ispis