Posjet kanadskog veleposlanika Hrvatskoj Dubici

veleposlanstvo Kanade

Dana 27. rujna 2017. godine našu općinu je posjetio kanadski veleposlanik Daniel Maksymiuk. Povod ovoj posjeti bilo je zanimanje kanadskog premijera Justina Trudeaua za mjesta u Hrvatskoj u kojima su žene na čelu lokalnih zajednica, s obzirom na njegovo zalaganje za ravnopravnu zastupljenost spolova, posebno na lokalnoj razini.

Veleposlanika, gđu. Doru Mlinarek, prevoditeljicu i službenicu za odnose s javnošću te njihovog kanadskog stažista Andrea Tokarczyka, primila je načelnica Ružica Karagić, zajedno sa svojim suradnicama.

 

Sastanku su nazočile i predstavnice razvojne agencije Sisačko – moslavačke županije Simore, naše općinske vijećnice, koordinatorica Dubičkog udruženja žena te ravnateljica Osnovne škole "Ivo Kozarčanin". Načelnica je upoznala veleposlanika s razlogom svoje kandidature za općinsku načelnicu ta zašto je oko sebe okupila većinom žene, a između ostalog razgovaralo se i o gospodarskoj situaciji te o planovima za ovo mandatno razdoblje. Predstavnice Simore predstavile su suradnju na sadašnjim i budućim projektima s našom općinom.

Veleposlanik Maksymiuk izrazio je zadovoljstvo ovim prvim susretom, zaključivši kako ima potencijala za suradnju s Kanadom na zajedničkim projektima u budućnosti. Sastanak je završio razmjenom poklona u ugodnoj atmosferi i neformalnom druženju. 

Izrezak veleposlanstvo

 

Ispis